BLED salontafel

BLED salontafel is een glazen ronde salontafel die even stoer als elegant is. Groot maar ingetogen genoeg om naadloos in een minimalistisch interieur te passen. Bijzonder kenmerk zijn de drie lensvormige houten poten waarvan de ronding precies samenvalt met de ronding van het blad. De BLED salontafel geeft drie niveau’s die gemaakt zijn van gematteerd, translucent acrylaatglas. Het samenvloeien van constructie en oppervlak (in dit geval tafelpoten en -blad) is een terugkerend thema bij Stilst en in deze tafel heeft het een nieuwe vorm aangenomen.

Grote ronde salontafel

De BLED salontafel is ontworpen voor ruimtelijke, minimalistische interieurs. De diameter is 120 cm en de hoogte is 36 cm. Het vormt een ijkpunt in een minimalistische woonkamer en kan zich meten met grote zitbanken. Met het drie dubbele tafelblad kun je spullen een plek geven die anders rondslingeren zoals kranten, afstandsbedieningen en telefoons.

Symbolische betekenis

Een salontafel, hoewel ogenschijnlijk slechts een meubelstuk, kan dienen als symbool voor de manier waarop we omgaan met onze leefruimtes en de objecten daarin. Het is een functioneel object dat ook een sterke symbolische en esthetische betekenis heeft in ons leven.

Op het meest basale niveau is een salontafel een oppervlak om voorwerpen zoals drankjes, boeken en decoratieve objecten op te plaatsen. Het is echter ook een plek die mensen samenbrengt. Wanneer we gasten ontvangen of samenkomen met familie en vrienden, wordt de salontafel het centrale middelpunt van gesprekken, spelletjes en gedeelde ervaringen. Zoals onze REK salontafel zich kan aanpassen door de uitschuifbare onderdelen.

Op deze manier vertegenwoordigt de salontafel het kruispunt tussen functie en gemeenschap. Het is een utilitair object dat ook een sociaal object is, de kloof overbruggend tussen ons dagelijks leven en ons verlangen naar verbinding met anderen.

Bovendien kan een salontafel ook dienen als een reflectie van onze persoonlijke stijl en smaak. Of we nu kiezen voor een minimalistisch ontwerp of iets uitbundigers, de salontafel biedt ons de kans om onszelf uit te drukken door middel van onze keuzes in interieurdecoratie.

Identiteit

In een bredere zin is de salontafel een voorbeeld van hoe we betekenis creëren in ons leven door middel van de objecten waarmee we onszelf omringen. We geven deze objecten symbolische betekenis, gebruiken ze om een gevoel van identiteit en verbondenheid met de wereld te creëren.

Kortom, de bescheiden salontafel is veel meer dan slechts een meubelstuk. Het is een weerspiegeling van ons verlangen naar zowel functionaliteit als gemeenschap, een canvas waarop we onze persoonlijke stijl uitdrukken, en een herinnering aan de manieren waarop we betekenis creëren in ons leven door middel van de objecten waarmee we onszelf omringen. Een glazen ronde salontafel als BLED is daar een uitstekend voorbeeld van.

ontwerper: Reinier de Jong
materialen: acrylaat, essenhout
diameter: 120 cm
hoogte: 36 cm
levertijd: 12 weken