DEX minimalistisch bureau

DEX is een compact en minimalistisch bureau dat overal in huis uitstekend op zijn plek is, ideaal voor remote werken. De geraffineerde details, uitgekiende verhoudingen en solide materialen zorgen dat DEX bureau een passend meubelstuk is in een minimalistisch interieur.

Het frame bestaat uit twee horizontale kruisvormen van massief eikenhouten latten. Bij de zitplek ligt het frame daardoor naar achteren, voor optimale bewegingsruimte met een bureaustoel. Zonder een hoekpoot aan de tafel draai je gemakkelijk weg op een bureaustoel.

Tussen het frame is het ladenblok geplaatst. Het ladenblok heeft twee of drie laden en is geschikt om een printer in te zetten. Dankzij de speciale bodemgeleiders kun je de lade uitschuiven en de printer bedienen vanuit je bureaustoel. Voor de printerkabels is achter in het ladenblok een opening uitgespaard. De ladenfronten zijn wit gespoten met de grepen in drie kleuren: roze, geel en lichtblauw. Deze kleuren zijn een knipoog naar één van de meest iconische moderne bureau’s, de Home Desk van George Nelson, ontworpen in de jaten ’50 en nog steeds in productie. DEX is een ragfijn bureau dat onderdeel uitmaakt van de collectie design meubels van Stilst.

ontwerper: Reinier de Jong
materialen: eikenhout, aluminium, compact hpl
lengte: 120 cm
diepte: 60 cm
hoogte: 75 cm