Minimalistisch interieur

Wat is een minimalistisch interieur? Voor ons is dat een compositie van ruimtes die we tot in detail en met uitgekiende verhoudingen ontwerpen. Elke ruimte verdient de hoogst mogelijke aandacht en verfijning voor een prettig leefklimaat. De overgang van de ene ruimte naar de andere is een belangrijk aspect in hoe wij een ontwerpopgave benaderen. En wij stellen daarbij de beoogde atmosfeer centraal. Een omgeving waarin we ruimte creëren voor zowel reflectie in stilte als voor ontmoeting en interactie. Onze eigen tijdloze meubelcollectie draagt daaraan bij. Een deel van deze meubels is ook te bestellen op het exclusieve designplatform 1stDibs.

Je huis of zaak verbouwen is een ingrijpende onderneming. Je droomt van een sfeervol, minimalistisch interieur, helemaal vormgegeven naar jou smaak en wensen. Een plek die resoneert met je persoonlijke welzijn en die het beste in je naar voren brengt. Het proces om tot dat gedroomde eindresultaat te komen is echter complex. Bovendien zijn er de nodige financiële valkuilen. Daarom zijn wij er als interieurontwerper niet alleen om een ontwerp te maken die je verwachtingen overtreft. We zijn er ook om het overzicht te houden en de verbouwing tot aan de oplevering te begeleiden. Technische perfectie is noodzakelijk om het resultaat tot het gewenste niveau te tillen. Lees in ons stappenplan hoe dat in zijn werk gaat.

minimalistische salontafel in een warm, modern interieur met beige tinten
minimalistische salontafel in sfeervol Stilst interieur met grote ramen uitkijkend op natuur
Minimalistisch interieur met beige tinten, PK24 chaise longue en Stilst bijzettafel

Hier volgt binnenkort een overzicht van onze projecten met een minimalistisch interieur. Je kunt alvast contact opnemen met ons voor een vrijblijvend gesprek over het verbouwen of de inrichting van je huis of je zaak. Laat een bericht achter onderaan deze pagina. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

keuken verbouwen
Kast in minimalistisch interieur van een loft met beige, wollen kleed en lounge stoel

Kleuren

Eén van de eerste stappen in het ontwerpproces is het opstellen van een kleuren- en materialenpallet. Deze bepalen namelijk in grote mate de sfeer van de ruimte. Bij het kiezen hiervan zijn trendkleuren niet leidend. Wij geloven namelijk in tijdloze interieurs. Dat betekent echter niet dat we dogmatisch zijn als het om kleuren gaat. De kleur- en materiaalkeuze wordt bepaald door de locatie, het daglicht, het landschap, de ruimte, de lokale cultuur en de mensen voor wie we ontwerpen. Bijvoorbeeld, een kleurenschema die perfect werkt in de jungle van Mexico is niet één die we zouden kiezen voor een huis in de Nederlandse polder. Die sensitiviteit voor een moderne interpretatie van de ‘couleur locale’ vinden wij heel belangrijk in het ontwerpen van een interieur.

WhatsApp met Stilst