kalm interieur

Thuis

Het is een uitzinnige wereld. We zijn altijd druk, altijd alert. En temidden van de alledaagse hectiek is daar die speciale plek, thuis. De plek waar we echt op ons gemak zijn, waar we onszelf zijn. Ons doel bij Stilst is om thuis komen fijn te maken. Door interieurs te ontwerpen voor kalme, prettige plekken waar je je goed voelt.

Stilst interieurontwerp

Scandinavisch interieur

Een subtiele balans tussen lichte en donkere tonen met natuurlijke elementen zoals hout vormen de basis van een behaaglijk interieur. Witschakeringen en lichtgrijzen werken goed. Of juist donkere tonen zoals diep donkerblauw of antraciet met een vleugje groen, afhankelijk van het daglicht en de ruimte. Combineer dit met duurzame Europese houtsoorten zoals essen, eiken, noten en berken. De fijne sfeer van een Scandinavisch interieur. Het mooist is om het hout zoveel mogelijk in zijn natuurlijke kleur te laten.

Tijdloos interieur

Het leven is verandering. Terwijl ons leven zich ontvouwt, veranderen onze leefomstandigheden. Een nieuwe baan, je werkt soms vanuit huis, je gezinssamenstelling wijzigt, kinderen groeien op, je koopt nieuwe spullen, andere spullen raken overbodig. Stilst ontwerpt interieurs waarin er ruimte is voor dit soort veranderingen. We doen dit enerzijds door ruimtes te maken en meubels te kiezen die een zekere mate van flexibiliteit in zich hebben. Anderzijds staat onze stijl los van kortdurende trends, de basis van ons ontwerp is tijdloos.

minimalistisch interieur

Minimalisme

Kwaliteit is meer waard dan kwantiteit. Een prijskaartje van een product zegt vaak veel over de kwaliteit en dat geldt tot op zekere hoogte ook voor een interieur. En dan niet alleen over de kwaliteit maar ook over hoe het product of het interieur tot stand gekomen is. Iets van kwaliteit is leuker om te hebben, heeft doorgaans een hogere emotionele waarde, gaat vaak veel langer mee en is daarom minder belastend voor mens en natuur.

duurzaam interieur

Duurzaam interieur

Voor ons is het begrip duurzaamheid geen ‘unique selling point’ maar een vanzelfsprekendheid. Door de vele trends die elkaar in rap tempo opvolgen worden we als consumenten verleid met nieuwe producten en stijlen. Daarmee is interieurdesign in de basis helaas niet zo duurzaam. Wij prikken echter door de waan van de dag heen en creëren tijdloze, Scandinavische interieurs. Dat we daarbij gebruik maken van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen vinden we niet meer dan normaal.

verbouwen slaapkamer interieurontwerp minimalistisch interieur

Opbergen

Door selectief te zijn en kwaliteit boven kwantiteit te zetten bespaar je weer op opbergruimte. Bedenk eens dat één m2 woonruimte in Nederland gauw ruim boven de 3000 euro kost. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van hoogwaardige maatwerkkasten. Twee mooie blogs met oog voor minimalistische kwaliteitsproducten met een kalm karakter: Minimalissimo en Leibal. Het werk van Stilst is hierop ook enkele keren gepubliceerd.

Scandinavisch interieur

Vintage

Een vleugje vintage geeft je interieur karakter. De doorleefde, tijdloze kwaliteit van meubels uit de jaren ’50 en ’60 doet het goed in een modern, Scandinavisch interieur. Er zijn talloze vintage designwinkels te vinden, in bijna elke stad in Nederland is er wel één. Een mooie stijlvolle shop in ons eigen Rotterdam is Contemporary Showroom, gevestigd in het Oude Noorden. Jarno – de eigenaar – heeft altijd een bijzondere collectie die verder gaat dan de usual suspects die je bij de meeste vintage shops treft.