gerecycled kunststof

Gerecycled kunststof

Onlangs bezochten we Plasticiet in Schiedam. Het bedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van decoratieve platen van gerecycled kunststof. De platen bestaan voor 100% uit post-consumer plastic afval. Het bedrijf is gevestigd op het terrein van de voormalige glasfabriek De Schie. Deze was nauw verwant aan de jeneverproductie die in Schiedam floreerde.

Verschillende decors

Ooit begonnen Marten van Middelkoop en Joost Dingemans in een kelder in Rotterdam met experimenteren. Inmiddels is Plasticiet uitgegroeid tot een bedrijf dat een mooie collectie platen produceert. Momenteel zijn er 5 decors die men in de webshop te koop aanbiedt en die je ook via Pyrasied kunt bestellen. Daarnaast zijn er er bij Plasticiet mogelijkheden om kleuren, texturen en decors op maat aan te bieden. Een hele bijzondere zijn de platen met een parelmoer uiterlijk.

Lange levensduur

Marten en Joost zijn geïnspireerd door de prachtige oorspronkelijke schoonheid van natuursteen. Die gebruiken ze als basis voor de visuele taal van onze materialen. Net als steen heeft plastic een uitzonderlijk lange levensduur. In plaats van het te verspillen, recyclen ze het door prachtige en functionele massieve oppervlaktematerialen te produceren. Ze zijn bedoeld om bijzondere projecten te realiseren, en tegelijkertijd om plastic afval verminderen.

Impact afval verminderen

Gerecycled kunststof is een essentiële praktijk om de impact van plasticafval op het milieu te verminderen. Door het te recyclen, kunnen we waardevolle grondstoffen hergebruiken en de hoeveelheid plastic die in de natuur terechtkomt verminderen. Het recyclingproces omvat het verzamelen, sorteren en verwerken van gebruikte plastic materialen, waarna ze worden omgezet in nieuwe producten.

Belang van gerecycled kunststof

Het belang van plastic recycling wordt steeds duidelijker naarmate de plasticvervuiling wereldwijd toeneemt. Door te kiezen voor producten die zijn gemaakt van gerecycled plastic, kunnen we bijdragen aan een duurzamere toekomst. Als individuen kunnen we ons steentje bijdragen door plasticafval correct te scheiden en te zorgen voor een juiste recyclinginfrastructuur. Samenwerking is essentieel om onze planeet te beschermen en de impact van plasticafval te verminderen door recycling te omarmen.

foto: Colour Living