Luxe vakantiehuis in het buitenland
moderne villa in de polder
Moderne villa in Mexico
Moderne villa in de duinen
Moderne Villa in het bos
vakantiehuis in Mexico

Tijdloze architectuur

Stilst heeft een unieke benadering voor het ontwerpen van villa’s en interieurs. Wij gaan niet uit van oppervlakkige trends of de waan van de dag. Wij doen ook niet aan het principe ‘u vraagt, wij draaien’. Bij Stilst gaan we uit van een holistische benadering waarin we de diepere betekenis en beleving van je woonomgeving centraal stellen. In ons eerste gesprek maken we kennis en spreken we met elkaar over jouw leefstijl en hoe die zich in de toekomst kan ontwikkelen. Want onze levens, en dus onze woonwensen veranderen nu eenmaal voortdurend. Daar hoort een tijdloos interieur bij dat mee kan bewegen met de levensfases die je doorloopt.

Minimalistisch interieur

Wat is een minimalistisch interieur? Voor ons is dat een compositie van fijne ruimtes die we tot in detail en met uitgekiende verhoudingen ontwerpen. Elke ruimte verdient de hoogst mogelijke aandacht en verfijning voor een aangenaam en warm leefklimaat. En wij stellen daarbij de beoogde atmosfeer centraal. Een omgeving waarin we ruimte creëren voor zowel reflectie in stilte als voor ontmoeting en interactie. Onze eigen tijdloze meubelcollectie draagt daaraan bij. Een deel van deze meubels is ook te bestellen op het exclusieve designplatform 1stDibs.

Hoe werkt het?

Je huis (ver)bouwen is een ingrijpende onderneming. Je droomt van een modern huis met een sfeervol interieur, helemaal vormgegeven naar jouw smaak en wensen. Een plek die resoneert met je persoonlijke welzijn en die het beste in je naar boven brengt. Het proces om tot dat gedroomde eindresultaat te komen is echter complex. Bovendien zijn er de nodige financiële valkuilen. Daarom zijn wij er als architect niet alleen om een ontwerp te maken die je verwachtingen overtreft. We zijn er ook om het overzicht te houden en de bouw tot aan de oplevering te begeleiden. Het streven naar technische perfectie is noodzakelijk om het resultaat tot het gewenste niveau te tillen. In ons stappenplan kun je zien hoe een dergelijk proces er gewoonlijk uit ziet.

Villa’s in Mexico en Spanje

Wij zijn een internationaal opererend architectenbureau. Onze focus ligt op het ontwerpen van villa’s en hoogwaardige vakantiewoningen in het bijzonder in Nederland, Mexico en Spanje. Stilst heeft een partnerschap met Vastgoed in Mexico, een Nederlandse organisatie die Belgen en Nederlanders begeleidt in het vinden van rendabele vastgoedinvesteringen op het schiereiland Yucatán.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

Moderne dijkwoning met uitzicht over de weilanden in Nederland
minimalistische salontafel in een warm, modern interieur met beige tinten
Interieur villa loosdrechtse plassen
keuken verbouwen
Kast in minimalistisch interieur van een loft met beige, wollen kleed en lounge stoel

Kleuren

Eén van de eerste stappen in het ontwerpproces is het opstellen van een kleuren- en materialenpallet. Deze bepalen namelijk in grote mate de sfeer van de ruimte. Bij het kiezen hiervan zijn trendkleuren niet leidend. Wij geloven namelijk in tijdloze interieurs. Dat betekent echter niet dat we dogmatisch zijn als het om kleuren gaat. De kleur- en materiaalkeuze wordt bepaald door de locatie, het daglicht, het landschap, de ruimte, de lokale cultuur en de mensen voor wie we ontwerpen. Bijvoorbeeld, een kleurenschema die perfect werkt in de jungle van Mexico is niet één die we zouden kiezen voor een huis in de Nederlandse polder. Die sensitiviteit voor een moderne interpretatie van de ‘couleur locale’ vinden wij heel belangrijk in het ontwerpen van een interieur.