Huis Tulum, Mexico

Voor een Nederlandse opdrachtgever zijn we momenteel druk bezig met de inrichting van hun nieuwe huis in Tulum, Mexico. Het huis is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting in augustus worden opgeleverd. De opdrachtgever zal het huis zo nu en dan zelf gebruiken maar ze hebben de intentie om het huis het grootste deel van de tijd te verhuren.

Locatie

Tulum is een kustplaats in Mexico, aan de Caraïbische kust. Het ligt zo’n 120 km ten zuiden van de bekende badplaats Cancun. Waar in Cancun grootschalige resorts de boventoon voeren, weet men in Tulum voort te bouwen op de typische, ongedwongen sfeer. De beperkingen in de bouwhoogte en de unieke, eigentijdse stijl die deels voortkomt uit lokale tradities, zorgen dat Tulum zo onweerstaanbaar is.

Tulumstijl

Veel resorts in Tulum zijn oogverblindend mooi en weelderig vormgegeven. Er is bij de aanleg ervan aandacht voor de integratie van groen en andere natuurlijke elementen. Een voorbeeld van een uitzonderlijk resort is Azulik. Inheemse bouwmethoden en -materialen heeft men hier ingezet om gasten een totaalervaring te laten ondergaan, ondergedompeld in organische architectuur.

Booming

De ontwikkelingen in Tulum gaan snel. Het ene magnifieke project na het andere wordt gerealiseerd. En het voorzieningenniveau in wat ooit een slaperig vissersdorp was, groeit gestaag mee. Binnenkort kom er een vliegveld en een treinverbinding die het gehele schiereiland van Yucatan ontsluit. Tulum zal zonder twijfel blijven doorgroeien maar in tegenstelling tot veel andere badplaatsen zal het zijn charme behouden.

Jouw huis in Tulum

Mocht je zelf geïnteresseerd zijn in het investeren in Tulum, dan kunnen we je in contact brengen met de deskundige en betrouwbare makelaar met wie onze opdrachtgever te maken heeft gehad. Binnenkort volgt  een nieuwe blog over het huis in Tulum, waarin we wat meer ingaan op het huis zelf, de architectuur, het interieur, de voorzieningen en de bouw.