Meubelmerk RKNL

Een mooi, interessant maar relatief onbekend Nederlands meubelmerk is RKNL. Ontwerper Ronald Knol heeft het merk in 2004 opgericht en heeft in de loop der jaren een kleine maar exclusieve collectie designmeubels ontworpen. De collectie bestaat uit eettafels, bijzettafels, diverse salontafels, tv-meubels en kasten. Wij waren er deze week op bezoek en spraken met Ronald.

Modern en tijdloos

Ronald omschrijft zijn ontwerpstijl als modern en tijdloos, heldere lijnen met zachte vormen: Meubels met persoonlijkheid. Zijn eerste ontwerp was een dressoirkast in hoogglans wit met ronde hoeken. Eén van zijn meest succesvolle ontwerpen tot nu toe is de salontafel RKNL20 waarvan de vormgeving gelijkenissen vertoont met de dressoirkast. Deze is ook in hoogglans wit te bestellen maar de uitvoeringen in eiken- en notenfineer zijn minstens zo fraai.

Eettafel One

De eettafel ‘One’ is een tafel die uit één stuk lijkt te bestaan. Ook deze is volledig gefineerd in eiken of noten. De horizontale fineerrrichting van de randen van het blad loopt door in de poten. Ronald geeft aan dat de tafel aan de lange zijde een zacht silhouette heeft en aan de korte zijde een harder aanzicht. De tafel heeft drie standaard afmetingen maar RKNL kan hem op aanvraag ook op afwijkende lengtes en breedtes produceren.

Bijzettafel

De Bobo is een eigenzinnig bijzettafeltje. Het bestaat uit een bolronde basis van terrazzo die in verschillende uitvoeringen en kleuren beschikbaar is. Hierin zijn drie smalle openingen gemaakt waar de metalen legplankjes precies in passen en van onderaf geborgd worden. Ook voor deze ronde plankjes kun je uit verschillende kleuren kiezen.

Showroom Amsterdam

RKNL is gevestigd in Amsterdam en heeft een eigen showroom in de Houthavens, een gebied dat de afgelopen jaren volop in ontwikkeling is. Dit bijzondere Nederlandse meubelmerk heeft een internationale klantenkring die reikt tot aan de Verenigde Staten. Speciaal voor mensen die echt oog hebben voor design en die op zoek zijn naar iets dat je niet in een willekeurige meubelzaak tegenkomt. Een extra plus is dat de meubels door vakmensen in Nederland gemaakt worden.