minimalistisch tv-meubel

Designer Reinier de Jong heeft namens Stilst dit minimalistische tv-meubel op maat ontworpen voor een klant in Rotterdam. De speciale wens van deze klant was om een elektrische haard te integreren in het meubel. We hebben gebruik gemaakt van de ruimte in de woonkamer door een lange, lage kast te ontwerpen van liefst vier meter lang.

Zwevende TV-meubel

Het geheel staat op een terugliggende plint van zes centimeter hoog. De kast steekt links en rechts een stuk uit ten opzichte van de plint waarmee we de illusie van een zwevende kast versterken. De plint biedt de mogelijkheid om de kabels netjes weg te werken. Er is in en om het meubel geen kabel te zien. De frontjes hebben elk een breedte van 80 cm en een hoogte van 40 cm. Ze draaien naar beneden open. Alleen het frontje voor de haard is een afneembaar paneel. Dat geeft toegang tot de haard in het geval dat er bijvoorbeeld reparaties nodig zijn. De frontjes hebben een push-to-open mechanisme. Een druk op het frontje zorgt ervoor dat de klep opengaat. En ze hebben scharnieren met een demping waarmee ze zachtjes en gecontroleerd naar beneden zakken.

Antracietkleur

In overleg met de klant hebben we gekozen voor door en door gekleurd zwart mdf als materiaal. Dit is een plaatmateriaal dat bestaat uit zeer kleine houtvezels met een bindmiddel. Aan dit mengsel is zwarte pigment toegevoegd wat het zijn anracietkleurig uiterlijk geeft. Het geeft deze minimalistische tv-meubel zijn verfijnde look. Het heeft ook als voordeel dat het eenvoudig met een matte olie af te werken is. Een andere overweging was om bij de maatvoering van de kast rekening te houden met de afmetingen van een volle plaat mdf. Zo hebben we de onderdelen heel economisch uit een plaat gehaald zonder veel zaagverlies.

Heb je een vraag over een (tv-)meubel op maat? Neem vrijblijvend  contact met ons op.