Modulaire kast in industriële loft

Bij het ontwerpen van meubels heeft designer Reinier de Jong een architectonische benadering. Deze komt voort uit het feit dat hij zelf, naast meubel- en interieurontwerper ook architect is. Deze modulaire kast is daar een goed voorbeeld van. Het ontwerp is geïnspireerd op claustra’s, oftewel opengewerkte scheidingswanden. In traditionele westerse architectuur zijn dit vaak de open zijden langs zuilengangen. In Islamitische architectuur zijn dit vaak halfopen wanden die bestaan uit modulaire elementen die samen een patroon vormen. Moderne varianten zijn ook overal te vinden, bijvoorbeeld de open betonblokken die je wel eens als tuinafscheiding ziet en een enkele keer als onderdeel van een gevel.

Modulaire kast

De modulaire opbouw van claustra’s was het uitgangspunt voor de kast. Het idee is dat je met slechts één soort module een grote verscheidenheid aan opbergmogelijkheden hebt. Daarom zijn de modules rechthoekig in aanzicht. Je kunt ze als liggende elementen op elkaar stapelen, als staande of een combinatie van liggende en staande. Door de modules in verband en op enige afstand van elkaar te plaatsen, maak je tevens gebruik van de ruimte ertussen voor extra opbergruimte. Het geeft de kast een enorme verscheidenheid aan opties. De compositie van verspringende modules en lijnen geeft de kast tevens zijn intrigerende aanzicht.

Torenkast

De modules zijn 40 cm hoog, 30 cm breed en 30 cm diep. Je kunt individuele modules ook als bijzettafeltje gebruiken. Een andere bijzondere toepassing is om ze rechtstandig te stapelen tot een verticale torenkast. Het fraaist is dan om de open kant van de modules op elke laag een kwartslag te draaien. De kastmodules die je met elkaar te koppelen door middel van houten pinnen. Deze steek je voor de helft in de gaatjes van het ene module en voor de andere helft in die van de aangrenzende module. Daarmee voorkom je dat de kastelementen ten opzichte van elkaar gaan schuiven. De bovenste laag dien je te borgen aan de muur.

Maatwerk

De modulaire kast is een maatwerk product van Stilst. Je kunt kiezen voor een kleur naar wens. Stuur ons een e-mail voor de mogelijkheden. Een andere boekenkast die je bij Stilst kunt bestellen is de beroemde REK.