REK salontafel

ontwerper: Reinier de Jong

De REK salontafel is een moderne designklassieker met meerdere lagen. Met de delen die in twee richtingen, los van elkaar in- en uitgeschoven kunnen worden, heb je een unieke salontafel voor een minimalistisch interieur. Het vaste deel staat op de grond met aan de onderkant vier transparante, siliconenrubberen voetjes van circa 1 cm dik. Deze beschermen de vloer tegen krassen en zorgen ervoor dat de tafel blijft staan op gladde vloeren.

De twee binnenste delen kun je in twee richtingen uitschuiven. Door beide delen in één richting helemaal uit te schuiven maak je de tafel ongeveer twee keer zo lang of breed. Je kunt er echter ook voor kiezen om één deel in een andere richting uit te schuiven dan de andere. Daarmee creëer je een L-vormige salontafel. De ruimte die ontstaat bij het uitschuiven van de delen kun je gebruiken als opbergruimte voor bijvoorbeeld tijdschriften. Een ingebouwde stop zorgt ervoor dat de delen niet te ver uitgeschoven kunnen worden en slechts in twee richtingen.

De oppervlakten van de tafel zijn afgewerkt met HPL (high pressure laminate), de meest krasvaste afwerking voor meubels. Het is door en door wit waardoor er geen donker randje te zien is op de hoeken, zoals dat bij standaard HPL wel het geval is. De randen zijn afgewerkt met massief essenhout, een duurzame, Europese hardhoutsoort. Essen is sterk, licht van kleur en staat bekend om zijn prachtige nerf. Het is afgewerkt met een matte vernis wat het hout een hele natuurlijke, Scandinavische uitstraling geeft. Aan de verticale randen aan de binnenkant is het hout afgeschuind. Daarmee ontstaat er een greepje voor het uitschuiven als de tafel helemaal in elkaar geschoven staat.