zwarte salontafel

De nieuwste aanwinst in de REK serie is deze zwarte salontafel. De bestaande uitvoeringen hebben een witte afwerking met randen in notenhout, eikenhout, essenhout of wit volkern laminaat. De zwarte uitvoering heeft zwart gebeitst eikenhouten randen en donkergrijze, bijna zwarte oppervlakken.

Ontwerp REK salontafel

De oorsprong van de REK salontafel ligt bij het ontwerp van de REK boekenkast. Deze kast heeft Reinier de Jong ontworpen voor een stel dat nog weinig boeken had. Het idee van de REK was eenvoudig: de boekenkast moest meegroeien met hun boekencollectie. De zigzag vormen van de kast schuif je vrijwel naadloos in en uit elkaar. Voor de REK salontafel geldt hetzelfde principe. De twee binnenste delen kun je in twee richtingen uit het stationaire gedeelte schuiven waarmee de lengte van de tafel verdubbelt. Deze delen schuiven onafhankelijk van elkaar waardoor er diverse combinaties mogelijk zijn.

Tijdloos ontwerp

Het basisidee dat aan het ontwerp ten grondslag ligt, het feit dat je de tafel kunt aanpassen aan je leefomgeving en de strakke vormgeving maken de REK salontafel tot een tijdloos ontwerp. Geheel in die lijn past ook de nieuwe zwarte salontafel. Het voegt zich naadloos in een modern interieur en behoudt tegelijk de esthetische kwaliteit van dit iconisch ontwerp.

De REK salontafel zwart is online te bestellen in onze eigen webwinkel en op 1stDibs.