Salontafel met travertin en wengé hout

Travertin salontafel

We hebben op instagram een oproep gedaan om ideeën aan te dragen voor een nieuwe uitvoering van de REK salontafel. Eén van de verzoeken was een travertin salontafel met wengé houten randen. Een bijzonder mooie combinatie van twee exclusieve materialen, trendy en tegelijk ook tijdloos. Travertin (ook bekend als travertijn) is een soort sedimentair gesteente dat ontstaat door de neerslag van calciumcarbonaat uit mineraalrijk water. Het staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. Travertin wordt al eeuwenlang gebruikt in de bouw en decoratie. Het is een populaire keuze voor vloeren, werkbladen en andere binnen- en buiten-toepassingen. Voor de REK salontafel kunnen we kiezen voor HPL met travertin decor van Decolegno, vanwege de benodigde maatvastheid en gladheid. Ook het beperken van het gewicht speelt een belangrijke rol. Een dunne laag echt travertin zou technisch ook mogelijk zijn.

Wengé is een donker tropisch hardhout dat afkomstig is uit West-Afrika. Het hout heeft een zeer karakteristieke chocoladebruine tot zwarte kleur met fijne zwarte aderen. Wengé is zeer duurzaam en hard, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, zoals vloeren, meubels en muziekinstrumenten. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van hoogwaardige meubels vanwege zijn unieke uitstraling en weerstand tegen slijtage en vervorming. Vanwege de populariteit en schaarste van het hout is wengé meestal duurder dan andere soorten hardhout. Wengé staat dan ook bekend als een exclusief, luxe materiaal. Als we wengé hout met de benodigde duurzaamheidscertificaten kunnen vinden, is het een optie om de tafel er daadwerkelijk mee uit te voeren. Zo niet, dan kunnen we kiezen voor andere, donkere houtsoorten die wel ecologisch verantwoord zijn en ook uitstekend passen bij een travertin salontafel.

Heb je een idee voor andere materialen of kleuren voor de REK salontafel, we zijn heel benieuwd! Stuur ons een bericht op Instagram of een mailtje naar info@stilst.nl. We zullen een visualisatie maken van je voorstel.