vakantiehuizen aan de Costa del Sol, Andalusië

Vakantiehuizen als belegging

Het bezit van vakantiehuizen is een uitstekend middel om uw vermogen te laten renderen. Bij de juiste keuzes zijn een rendement van ruim boven de 10% mogelijk. Stilst is een partnerschap aangegaan met Vastgoed in Mexico en begeleidt u in het vinden en realiseren van een vakantiewoning in de regio Yucatán in het zuidoosten van Mexico. Met Cancun, Merida, Playa del Carmen en Tulum is het een regio waar enorm veel kansen liggen. Met ons netwerk van lokale makelaars, architecten, adviseurs, vastgoedbeheerders en juristen staan we u van A tot Z bij het vinden en benutten van die kansen.

Huis met zwembad in Bacalar lagune

Meer vrijheid, hoger rendement

Mexico en Yucatán in het bijzonder is volop in ontwikkeling. De Mexicaanse overheid investeert stevig in onder andere infrastructuur om de groei te faciliteren en stimuleren. De verwachting is dan ook dat de stijgende lijn van het aantal bezoekers uit met name de Verenigde Staten en Europa de komende decennia gestaag doorzet. Dit biedt enorm veel mogelijkheden voor de Nederlandse en Belgische belegger. In vergelijking met Nederland is er veel minder regelgeving, minder restrictief beleid en lagere belasting. Die vrijheid betekent dat het des te belangrijker is om met betrouwbare partners samen te werken. Partners die bovendien kennis hebben van de lokale markt en actuele ontwikkelingen.

Een modern huis met een eigen cenote

Bestaande vakantiehuizen

Het aanschaffen van een bestaand huis is de eenvoudigste optie. Dankzij ons netwerk van makelaars kunnen we aan de hand van uw wensen en budget een inventarisatie maken van geschikte huizen. De prijzen lopen erg uiteen en die hangen uiteraard nauw samen met de locatie. Zo is Merida relatief goedkoop maar het ligt in het binnenland en wordt daarom door toeristen meestal als dagtrip gekozen. En dat is zeker de moeite waard, Merida staat niet voor niets steevast in de top 5 van meest leefbare steden in heel Noord-Amerika. Huizen op populairdere plekken zijn duurder in aanschaf maar leveren uiteraard ook meer rendement op. Bij gedateerde woningen waarvan de huuropbrengsten tanende zijn, kunnen we u helpen met een renovatieplan en een nieuw interieurdesign.

Nieuwbouw vakantiewoning in Mexico

Nieuwbouwwoning

Een andere mogelijkheid is het het ontwerpen en bouwen van uw vakantiewoning. Het voordeel hiervan is dat de kosten doorgaans een stuk lager liggen dan bij een reeds bestaande woning. Bovendien kunt u een nieuwbouwhuis door ons laten ontwerpen en inrichten op een manier waarop u uw rendement optimaliseert. Met een huis dat met luxe en design een bijzondere ambiance biedt, kunt u zich onderscheiden in de markt. Daarmee liggen de huuropbrengsten een stuk hoger dan bij een meer doorsnee woning.

inrichting vakantiehuis design

Inrichting vakantiehuizen

De inrichting van een vakantiehuis is van cruciaal belang, omdat het een aanzienlijke invloed heeft op het comfort, de aantrekkingskracht en de algehele ervaring van de gasten. Bij het online zoeken naar een geschikt vakantieverblijf op Airbnb of Booking.com is de uitstraling van een vakantiehuis meestal het eerste dat opvalt en waarop mensen hun keuze baseren. Een goed ontworpen en smaakvol ingerichte ruimte creëert een positieve indruk en zorgt ervoor dat gasten zich welkom en gewaardeerd voelen. Voor veel Nederlanders is luxe geen halszaak maar voor gasten uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten is dat het zeker wel. Hoogwaardige meubels met een vleugje Dutch design dragen bij aan het comfort en de gemakken die gasten tijdens hun verblijf ervaren. Het stelt je in staat om hogere tarieven te vragen voor verhuur. Gasten zijn namelijk bereid meer te betalen voor een accommodatie die luxe en comfort biedt. Tevreden gasten zijn geneigd om terug te keren naar je vakantiehuis en het aan te bevelen aan anderen.

Mexico en Yucatán

Iedereen die wel eens in Mexico is geweest kan het beamen: wat een land is het! Naar onze Nederlandse maatstaven een vrij arm land maar in heel veel opzichten zo rijk. De cultuur, de natuur, de gastvrijheid, de gastronomie… het is nauwelijks voor te stellen! Het stond in 2019 dan ook op de zevende plaats van meest bezochte landen ter wereld met veruit de meeste bezoekers uit de Verenigde Staten. Met meer dan 40 miljoen bezoekers per jaar staat Mexico ook met stip bovenaan het lijstje van meest bezochte landen in Latijns-Amerika. Meer dan tien keer zoveel als Brazilië bijvoorbeeld. Er gaat per jaar dan ook meer dan 25 miljard dollar om in de toeristische sector (zo’n 9% van het Bruto Binnenlands Product). Het land is zo groot dat als je het op dezelfde schaal op Europa legt, dan ligt Tijuana in het noordwesten voorbij Belfast en Tulum in het zuidwesten voorbij Istanbul.

 

Jungle, cenotes en stranden

De stranden op het Schiereiland zijn ongeëvenaard. In het noorden liggen ze aan de Golf van Mexico, in het oosten aan de Caraïbische Zee. Fantastische plekken om te zwemmen, te zonnen, te snorkelen en te duiken. Maar wat de natuur in dit deel van Mexico echt bijzonder maakt zijn de duizenden cenotes in de jungle. Cenotes zijn kleine zoetwater plekken, sommige open, sommige half of helemaal verscholen onder de rotsen. Plekken met kraakhelder, koel water die door de Maya’s beschouwd werden als heilige plekken die de toegang vormden tot de onderwereld.

 

vastgoed in Spanje

Vastgoedpartner Spanje

We willen graag onze ervaring met (vakantie)huizen voor verhuur en voor permanente bewoning uitbreiden naar Spanje. Daarvoor staan we open voor partnerships met Nederlandse en Belgische professionals die actief zijn op de Spaanse vastgoedmarkt. Naast het ontwerpen en inrichten van de huizen zijn we in Nederland aanspreekpunt voor de woningzoekende. Met onze kennis van bouwkundige zaken kunnen we een quickscan uitvoeren voor de mogelijkheden van de kavel of het te verbouwen pand. Vervolgens kunnen we een plan maken, uitwerken en in samenwerking met een lokale partij toetsen aan de plaatselijke regelgeving. Precies zoals we dat in Mexico ook doen. Bent u een vastgoed professional in Spanje? Neem contact met ons voor een vrijblijvende kennismaking.