plattegronden huis in tulum. mexico

Villa in Tulum (2)

In maart van dit jaar hebben we in een eerdere blog al even aandacht besteed aan een project van ons dat momenteel in uitvoering is. Het gaat om een villa in Tulum, aan de Mexicaanse oostkust. Het huis komt tot stand in opdracht van een Nederlandse opdrachtgever die er een deel van het jaar zelf zal gaan wonen. Zij zullen het huis het grootste deel van het jaar verhuren. De totale oppervlakte van de binnenruimte van het huis is 134 m2.

Woonkamer met terras

Het huis bestaat uit twee lagen: begane grond en eerste verdieping. De begane grond ligt iets meer dan een meter verhoogd ten opzichte van het omliggend terrein. Via enkele treden kom je op het terras waar zich een zwembadje bevindt. Via het terras kom je bij de voordeur van het L-vormige huis. In de korte zijde van de L bevinden zich de woonkamer en de eetkeuken. Vanuit de woonkamer heb je via een glazen schuifpui direct toegang tot het terras. Aan de keukenzijde is zich een bijkeuken via houten schuifdeuren te bereiken.

Ruime slaapkamers

In de lange zijde van de L-vorm vind je twee ruime slaapkamers met elk een eigen badkamer met toilet. De hoofdslaapkamer geeft via glazen schuifdeuren toegang tot een eigen balkon. De andere slaapkamer heeft twee losse bedden die eventueel tot één groot bed samen te voegen zijn. Beide slaapkamers hebben een klein bureau met tafel en kledingkasten.

Apart appartement

De eerste verdieping is alleen te bereiken via een buitentrap. Het idee is namelijk dat je het huis als twee verschillende appartementen kunt verhuren of als één hele villa. Ga je bijvoorbeeld met twee stellen op vakantie dan heeft elk stel nog zijn eigen voorzieningen en privacy. Via de trap kom je op het dakterras van de eerste verdieping. Je loopt langs een klein zwembadje naar de voordeur van het appartement. Het appartement heeft een eigen woonruimte met keukentje en een volledige slaapkamer met dubbele inloopdouche.