Vintage fauteuil van onbekende afkomst

Vintage fauteuil

Toen ik studeerde voor architect, werd ik verliefd op deze enigszins ongebruikelijke, vintage fauteuil. Ik vond hem in een vintage designwinkel genaamd Beljon in Rotterdam, die niet meer bestaat. Omdat ik destijds een arme student was, kon ik het nauwelijks betalen. Toch schraapte ik mijn centen bij elkaar en kocht hem toch. En hoewel mijn smaak en stijlen zich hebben ontwikkeld, heb ik nooit spijt gehad van de aankoop van die stoel.

Designer & fabrikant

Ik heb hem nu 23 jaar in mijn bezit, maar tot op de dag van vandaag weet ik niets over zijn geschiedenis. Ontwerper en fabrikant, productiejaar… het is allemaal onbekend voor mij. Na al die jaren zou ik graag willen weten of er iemand is die het weet. Misschien de uitstekende designspecialisten bij Morentz? De loungestoel vertoont enige gelijkenis met de Sinus-stoel van COR Sitzmoebel. Het zou uit dezelfde periode kunnen zijn als de PK22 fauteuil, die ook een stalen frame heeft. Afgezien daarvan heb ik geen aanwijzingen over de herkomst. Deel dit alsjeblieft met iedereen die het zou kunnen weten!

Opnieuw gestoffeerd

De oorspronkelijke leren bekleding en het schuim waren volledig versleten, dus ik heb het opnieuw laten stofferen met een Hallingdal-stof van Kvadrat. Sommige leren riemen aan de achterkant zijn gebroken en een stalen ondersteuning aan de achterkant ontbreekt sinds ik de stoel heb gekocht. Stuur een e-mail naar info@stilst.nl als je informatie hebt of contacten die kunnen helpen dit mysterie op te lossen.